Este inconfortabila o sedinta foto?


Experienta unei sedinte foto nu este una foarte usoara atunci cand nu ai experientă in fata camerei foto, si daca esti precum multi dintre noi, te poti simti chiar inconfortabil.


Insa in acelasi timp poate fi o provocare sa lasi sa iasa la suprafata anumite vulnerabilitati pe care sa le transformi apoi in puncte forte. O sedinta foto de portret profesionala te poate ajuta sa te cunosti mai bine, sa iti accepti unicitatea si sa ai mai multa incredere in tine. Cel putin aceasta a fost experienta mea in cadrul unei sedinte foto de portret.


In urma cu ceva timp am realizat ca in aproape toate fotografiile din perioada 20 de ani si pana la 30 de ani ma uitam fie in alta directie si evitam sa ma uit direct in aparat, sau eram prinsa in miscare. As fi facut orice altceva numai sa nu fiu acolo prezenta si sa atrag atentia.


Insa pe masura ce ma apropiam de 30 de ani, ceva s-a schimbat si am inceput sa-mi doresc sa am altfel de amintiri. Am realizat ca acea evitare insemna ceva anume, si ca de fapt nu ma simteam atat de confortabil cu mine pe cat mi-as fi dorit. Si asa am participat la o prima sedinta foto de portret mai serioasa, cu niste prieteni fotografi.

Imi amintesc si acum ca nu m-am simtit foarte confortabil, insa incurajarea de care am avut parte, si mai mult, vazand rezultatele la final, m-au facut sa prind ceva mai multa incredere in mine, sa-mi observ anumite calitati si sa ma apreciez altfel.

Momentul acela chiar a fost unul de cotitura in dezvoltarea mea, iar acum cand privesc acele fotografii de portret, la 6 ani distanta, realizez ca exista o evolutie extraordinara.


De atunci am mai participat la cateva sedinte foto de portret, iar acum, cand privesc acele fotografii sunt cat se poate de recunoscatoare. Privind acele fotografii de portret imi dau seama cat de mult timp am pierdut precupandu-ma de unele defecte pe care le vedeam doar eu si am invatat să apreciez mult mai mult momentul prezent, modul in care arat acum, la varsta prezenta si sa nu mai acord atentie micilor defecte pe care de multe ori doar eu le observ, si pe care oricum le-am acceptat si nu-mi mai impacteaza viata de zi cu zi.


Asadar, chiar daca o sedinta foto in sine te provoaca din anumite puncte de vedere, dincolo de ea se afla o stima de sine mai crescuta, o relaxare cu privire la aspectul fizic pe care poate nu o aveai inainte, si nu in ultimul rand vei avea niste fotografii amintire cu tine in momentul prezent, la care te vei putea uita peste ani cu placere si bucurie observându-ti frumusetea si apreciindu-ti unicitatea.


Te așteptam cu drag la o sedintă foto de portret in studioul Portretul Tau.