Ziua noastra incepe de obicei cu o cafea la studio.


Ajungand cu ceva timp inainte de inceperea sedintei foto, ne asiguram ca studioul este primitor si echipamentele sunt pregatite. In acest fel în timpul sedintei foto nu trebuie sa ne concentram decat pe cine se afla in fata aparatului foto si in acest fel sa aiba parte de o experienta cat mai placuta. Nu de alta, insa cu cat o persoana este mai relaxata si se simte mai bine, cu atat si fotografiile de portret vor iesi mai bine.


Cu 30 de minute inainte de inceperea sedintei foto, totul este pregatit si ne alocam putin timp pentru o cafea si pentru a revizita mood-board-ul sedintei, daca acesta exista. Daca este nevoie, il vom printa astfel incat sa fie la indemana si sa ne asiguram ca directia sedintei foto merge in concordantă cu ceea ce doreste clientul. Odata ce acesta soseste, il servim cu o cafea si ne asiguram ca exista suficient timp pentru a se deconecta de graba vietii de zi cu zi (daca a venit direct din trafic, de la munca, sau a avut o dimineata agitata cu copii, etc.). Este important acest spatiu pentru ca asa reusim sa ne si cunoastem mai bine, punem la punct ultimele detalii si ne uitam impreuna prin garderoba adusa. Stabilim impreuna ordinea tinutelor si care va fi fluxul sedintei. Acestea sunt doar niste ghidaje, nu exista o ordine stricta, ci mai mult ne ajuta sa ne concentram pe ce este cu adevarat important pe parcursul sedintei foto, si aceea este experienta clientului. Pe parcurs ne adaptam in functie de ce ii place mai mult, pe ce i se potriveste ca setup de lumina, si desigur in ce tinute se simte cel mai confortabil.


Durata unei sedinte foto la noi in studio nu este una stricta si vom sta atat cat este nevoie ca fotografiile de portret sa iasa cum trebuie. Asadar in ziua respectiva, cu rare exceptii, nu vom avea o alta sedinta foto de portret. Acest mod de lucru ne ajuta si pe noi la randul nostru sa fim relaxati, sa nu ne simtim presati de timp si sa alocam toate resursele noastre persoanei din fata aparatului foto. Fotografiile de portret finale trebuie sa arate persoana in cea mai buna ipostaza a sa. Nu vrem sa para o alta persoana cu totul, ci doar scoatem la iveala ceea ce se afla deja acolo. Inclusiv editarea fotografiilor de portret o facem cu toata atentia astfel incat sa pastram textura reala a pielii si nu schimbam trasaturile persoanei, insa aceasta este o alta discutie cu totul.


Revenind la durata sedintei foto, aceasta depaseste rareori 3-4 ore, iar asta pentru ca pentru o persoana fara experienta in fata camerei, o sedinta foto poate fi destul de obositoare iar din momentul in care se simte oboseala pe chip, nici fotografiile de portret nu vor mai iesi cum trebuie. Asadar, recomandarea noastra este ca pentru o sedinta foto de studio (fara make-up si hair on location) sa se aloce cam 3,5 - 4 ore aproximativ.


Selectia fotografiilor de portret se face ulterior de catre client, in confortul casei sale. Desi ne uitam impreuna peste fotografii pe tot parcursul sedintei foto, fotografiile rezultate sunt urcate ulterior la o rezolutie web (cu Copyright) pentru a putea fi vizualizate si pentru putea face selectia. Din momentul in care avem selectia finala, ne alocam un timp de minim 10 zile si pana la 30 de zile lucratoare (rareori dureaza atat) pentru editare. Desigur, agream impreuna prioritizarea anumitor fotografii in caz de o nevoie urgenta.


Cam aceasta ar fi desfasurarea unei sedinte foto de portret in studioul Portretul Tau. Pentru orice alte detalii, suntem aici (la un click distanta in pagina de Contact).