Crezi ca o sedinta foto nu este pentru tine, dar


ai tot auzit despre cum o astfel de experienta te ajuta sa te conectezi mai bine cu tine insuti.


Prima mea experienta cu o sedinta foto s-a intamplat sa fie intr-un moment propice pentru asta, si anume cand am implinit varsta de 30 de ani.


Chiar avusesem cateva discutii cu mine insumi pe aceasta tema, privind retrospectiv printre albumele digitale stranse in ultima decada si constatasem ca in aproape toate fotografiile ma uitam fie in alta parte, vorbeam, nu eram atenta, nu eram prezenta, asumata.


Si imi facusem o promisiune, ca in urmatoarea etapa sa am cat mai multe fotografii, ca marturie a evolutiei mele, atat fizice cat si personale, pentru ca inclusiv aceste schimbari sunt vizibile in fotografii. Increderea din privire, nivelul de confortabilitate, o anumita relaxare a gesturilor, toate acestea sunt cat se poate de evidente si vorbesc despre starea emotionala in care se afla cineva.


Pentru ca a existat aceasta intentie, la scurt timp a venit si oportunitatea, cand la rugamintea unei prietene pasionata la randul ei de fotografie, am pozat pentru ea intr-o sedinta foto de portret.


Si nu mica mi-a fost surpriza sa constat ca pentru prima data in viata mea, mi-a placut de mine in fotografii.


Imi sunt foarte dragi acele portrete foto si cred cu tarie ca au stat la baza unor schimbari ce au urmat la nivel personal.


Usor usor, am devenit mai constienta de atuurile mele, iar defectele care inainte se aflau in prim-planul gandurilor mele au picat in plan secund.


Am invatat sa ma apreciez mai mult, sa admir mai mult alte femei pentru frumusetea lor si sa fiu mai constienta de unicitatea fiecareia dintre noi. Da, vor exista intotdeauna femei mult mai frumoase, insa tu nu esti decat una singura. Si este o mare victorie sa ajungi sa te apreciezi fara sa te privesti cu ochi critici sau comparativi.


De la acele portrete au trecut 7 ani si rasfoindu-le, unele dintre ele sunt si printate, observ schimbarile petrecute in mine, atat cele fizice, cat si cele interne, mai putin vizibile.


Si mai mult decat atat, observ in timpul sedintelor foto, cand fotografiez femei cat se poate de frumoase, unice, stralucitoare, cum se privesc cu ochi critici.


Si imi dau seama cat de departe de adevar suntem de cele mai multe ori. Eu le privesc in ansamblul farmecului lor, constituit atat din fizic, cat si dintr-o anumita stralucire in ochi, un zambet placut, o gestica eleganta, gratioasa, iar lista poate continua, pe cand ele sunt atente punctual la o suvita de par, la cum se vede urechea, o spranceana inegala, o cuta aparuta in linia zambetului, etc. Lucruri pe care un observator neutru nici nu le ia in considerare.


Asadar, te invit si pe tine la o astfel de sedinta de portret care cine stie, iti poate schimba viata.


Ca plan pentru acest blog, am intentia de a relua legatura cu o parte din femeile fotografiate de-a lungul timpului si sa creez o mica serie de articole despre cum aceasta experienta le-a ajutat sa se cunoasca mai bine si sa se aprecieze mai mult.