"Shootingul la @ Portretul tau a fost un cadou pe care mi l-am facut de ziua mea".


"Am fost intrebata ulterior daca marcam ceva important, daca schimbam prefixul sau, pur si simplu, de ce. Raspunsul: just because. Sau, mai elaborat: pentru ca atinsesem acel nivel de incredere in sine si de autoapreciere de care aveam nevoie pentru ca aceasta experienta dedicata intru totul mie sa mi se para complet fireasca.

Imi doream de ceva timp sa am cateva fotografii realizate profesional, dar ideea de sedinta foto in sine ma scotea din zona de confort. Cand am simtit ca e doar o piedica imaginata, am contactat-o pe Cristina si lucrurile au mers de la sine. S-a dovedit ca mi s-a parut natural sa-i pozez si sa ma fotografieze.


Cele 5 ore au fost un rasfat, iar ambianta a fost una familiara, astfel incat atitudinea din imagini a fost sincera, fara mimici fortate. Si fara modestie, rezultatul a fost flatant. La final, cand primesti colectia de fotografii, realizezi ca poate nu doar obiectivul e bun si fotograful talentat, ci primesti cu surprindere o validare, un booster de care nu stiai ca ai nevoie. Pentru ca te vezi intr-o lumina noua. Atat in variantele de stil vestimentar mai casual, cat si in cele mai elegante, precum am incercat eu, m-am descoperit si m-am regasit.


Recomand experienta oferita de Portretul tau, atat pentru atmosfera din timpul sedintei, cat si pentru rezultate, deopotriva cele inramate, cat mai ales cele de natura psihoemotionala. Toate dureaza mult, indefinit, dupa incheierea colaborarii."


Acestea au fost cuvintele trimise de Cristina cand am intrebat-o daca i-ar face placere sa participe la o serie de articole despre cum un lucru atat de simplu precum o sedinta foto de portret iti poate imbunatati increderea in sine.


Cum spuneam si intr-un articol anterior, aceasta credinta vine in primul rand din propria experienta, si validata de ceea ce am observat de-a lungul timpului la femeile pe care le-am fotografiat.


Dincolo de necesitatea unei sedinte foto de business sau personal branding, nevoi care vin din exterior, exista si aceasta dorinta interioara. Ca femei ne privim in oglinda "pe bucatele", scapandu-ne ansamblul trasaturilor noastre. Exact acest ansamblu il percep cei din jur si nu firele de par razlete, nasul roman, micile imperfectiuni.


Iar fotografia, cu grija unui fotograf experimentat si empatic, surprinde acest tot al tau, compus din gestica, din sclipirea din privire, zambetul complice, gandul din spatele ochilor, si asa mai departe.